4HMΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΠΑΣΧΑ ΣΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ

ΑΧΊΛΛΕΙΟ-ΠΑΛΑΙΟΚΑΣΤΡΊΤΣΑ-ΠΟΝΤΙΚΟΝΉΣΙ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10/04 ΩΡΑ 06.00 : ΑΘΗΝΑ - ΚΕΡΚΥΡΑ - ΕΠΙΤΑΦΙΟΣ

Αναχώρηση από Αθήνα, το πρωί, για το λιμάνι της Ηγουμενίτσας, από όπου και θα πάρουμε το πλοίο για το νησί της Κέρκυρας. Άφιξη στο νησί των Φαιάκων. Στολισμένη πένθιμα, με φλάμπουρα να κρέμονται από τα μπαλκόνια, οι μπάντες να κάνουν την ατμόσφαιρα πιο κατανυκτική, ενώ οι Επιτάφιοι της Πόλεως με τις περίφημες χορωδίες(κόρο) γυρίζουν παντού σε όλη τη πόλη της Κέρκυρας με τελευταίο της Μητρόπολης που περνάει από την Σπιανάδα (Κεντρική πλατεία). Στη συνέχεια μεταφορά στο ξενοδοχείο, δείπνο, διανυκτέρευση.

ΣΑΒΒΑΤΟ 11/04 : ΠΟΛΗ (Κανάτια) -ΑΧΙΛΛΕΙΟΝ - ΚΑΝΟΝΙ

Πρωινό και αναχωρούμε για την Πόλη. Ο Επιτάφιος του Αγ. Σπυρίδωνα και η Λιτανεία του Σκηνώματος του ξεκινά. Μπάντες συνοδεύουν την Λιτανεία και οι πιστοί ακολουθούν από τον «Άγιο» μέχρι το Φρούριο, τις 11.00 ακριβώς γίνεται η πρώτη Ανάσταση- με το υπερ θέαμα- το σπάσιμο των μπότιδων (κανάτια), ένα θέαμα που θα σας μείνει αξέχαστο. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το περίφημο Αχίλλειο, στο μικρό χωριό Γαστούρι, που το έκτισε η θλιμμένη αυτοκράτειρα της Αυστρίας Ελισάβετ, η γνωστή Σίσσυ, με σκοπό να αποτραβηχτεί εκεί, μακριά από τις δολοπλοκίες της αυλής των Αψβούργων. Πρόκειται για ένα εντυπωσιακό διώροφο κτίριο, όπου συνδυάζονται με επιτυχία ο δωρικός, ο ιωνικός και ο ρωμανικός ρυθμός. Το ανάκτορο είναι διακοσμημένο με αγάλματα από την ελληνική μυθολογία, εξαιρετικές τοιχογραφίες και πίνακες. Το πιο γοητευτικό στοιχείο του ανακτόρου, κατά γενική ομολογία, είναι οι μεγάλοι κλιμακωτοί κήποι, απ’ όπου ο επισκέπτης μπορεί να απολαύσει μια πανοραμική άποψη της Κέρκυρας. Έπειτα, θα δροσιστούμε με καφέ ή παγωτό στο Κανόνι, μια από τις ωραιότερες τοποθεσίες της Μεσογείου με μοναδική θέα στο χιλιοτραγουδισμένο Ποντικονήσι -το νησάκι- σήμα κατατεθέν της Κέρκυρας με το μοναστήρι της ‘’Παναγίας των Βλαχερνών’’. Όσοι θελήσουν, μπορούν να επισκεφτούν το Ποντικονήσι με καΐκι ή την εκκλησία της Παναγίας των Βλαχερνών με τα πόδια . Τέλος, μια επίσκεψη στο Μον- Ρεπό, στην παλιότερη θερινή βασιλική κατοικία και παλάτι του πρίγκιπα Μιχαήλ, κυριολεκτικά θα σας αφήσει άναυδους. Ο εκπληκτικός κήπος με τα πυκνά πανύψηλα δέντρα και τα πολύχρωμα λουλούδια καταλήγει στο πλάτωμα ,όπου είναι χτισμένο το ανάκτορο που πλέον λειτουργεί ως Μουσείο. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Το βράδυ μεταφορά στην πόλη και παρακολούθηση της Αναστάσιμης Ακολουθίας και Αναστάσιμο δείπνο στο ξενοδοχείο.

ΚΥΡΙΑΚΉ 12/04 :ΠΑΛΑΙΟΚAΣΤΡΙΤΣΑ -ΠΑΣΧΑ

Ξεκινάμε για να εξερευνήσουμε το Κεντροδυτικό τμήμα του νησιού. Φτάνουμε στην γραφική Παλαιοκαστρίτσα με τους έξι γραφικούς καταπράσινους όρμους και την καταγάλανη, αλλά άγρια θάλασσα της Αδριατικής. Επίσκεψη στην Ιερά Μονή της Ζωοδόχου Πηγής. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, όπου μας περιμένει ένα πλούσιο πασχαλινό γεύμα με εορταστική ατμόσφαιρα. Χρόνος ελεύθερος να χαλαρώσετε και να απολαύσετε τις ανέσεις του ξενοδοχείου ή βόλτα στη πανέμορφης περιοχή. Διανυκτέρευση.

ΔΕΥΤΕΡΑ 13/04 : KEΡΚΥΡΑ - ΑΘΗΝΑ

Πρωινό και αναχωρούμε για το λιμάνι, όπου και θα επιβιβαστούμε στο πλοίο για την Ηγουμενίτσα. Πορεία επιστροφής στην Αθήνα με ενδιάμεσες στάσεις.

       

T ιμή κατ΄ άτομο  

160,00 €

   
       
       
       

Διαφορά μονοκλίνου                                                            

Περιλαμβάνονται

  • Μεταφορές, περιηγήσεις με πολυτελές πούλμαν
  • Διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο ΕΛΛΗΝΙΣ περιοχή Κανόνι με πρωινό & γεύμα
  • Αναστάσιμο δείπνο και πασχαλινό γεύμα ( μέρος της ημιδιατροφής )
  • Αρχηγός / Συνοδός
  • Ασφάλεια αστικής / επαγγελματικής ευθύνης TOUROPERATOR

Δεν περιλαμβάνονται

  • Εισιτήρια πλοίων Ηγουμενίτσα – Κέρκυρα – Ηγουμενίτσα (15 ευρώ)
  • Είσοδοι σε μουσεία και αξιοθέατα, ποτά, φιλοδωρήματα και ότι      αναφέρεται ως προαιρετικό

Διοργάνωση: ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΑΙΜΟΔΟΤΩΝ

                         ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΥΓΕΙΑΣ

                         ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ 17, ΑΘΗΝΑ – ΤΗΛ/ΦΑΞ 2105247061

                         EMAIL: aimodosiayyka@yahoo.gr

   ΜΕΤΗΝΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΤΟΥ GLOBAL CONGRESS SERVICES