Πανελλήνιος Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών του Υπουργείου Υγείας

logotypo

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ

ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΑΙΜΟΔΟΤΩΝ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΥΓΕΙΑΣ

Ταχ. Δ/νση : Αριστοτέλους 17                                 

Ταχ. Κωδ. : 101 87 ΑΘΗΝΑ                                             

Τηλ. Φαξ. : 210 5247061                        

e-mail : aimodosiayyka@yahoo.gr                          

http:/www.aimodosia.org                            

                                        

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ – ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

                                

Θέμα: Πρόγραμμα εκδηλώσεων τιμώντας τη Μνήμη του Ηλία Πολίτη                                                    

                                                            

Ο Σύλλογός μας αρωγός των προσπαθειών που κάνει το Υπουργείο Υγείας, για την επίλυση του προβλήματος της αιμοδοσίας και γνωρίζοντας ότι, το έτος 2015 είναι καθοριστικό για την πορεία της αιμοδοσίας στην Ελλάδα, καθώς και φέτος συνεχίζεται η εφαρμογή διαφόρων οικονομικών μέτρων, που αναπόφευκτα θα επηρεάσουν σε μεγάλο βαθμό και την Αιμοδοσία, εντείνει τις προσπάθειές του και σας καλεί να βοηθήσετε με κάθε εφικτό μέσο την όλη προσπάθεια.

Παρακολουθώντας από κοντά επί σειράν ετών, τα πρώτα καθοριστικά βήματα που έχουν γίνει, δεν αισθανόμαστε και μεγάλη αισιοδοξία. Όμως υπάρχουν ακόμα αντοχές και μεγάλη φιλοτιμία από τους φορείς που ασχολούνται με την Αιμοδοσία, και ελπίζουμε, να μπορέσουμε να καλύψουμε τον χρόνο που χάσαμε, από τα αργά βήματα τα οποία κάναμε μέχρι σήμερα και μας εμπόδιζαν να μπούμε σε ευρωπαϊκή τροχιά στον χώρο της αιμοδοσίας.

Αλλά για να επιτευχθεί αυτό δεν αρκούν τα λόγια. Χρειάζεται δουλειά αρκετή από όλους μας. Γιατί όλοι μας πρέπει να βοηθήσουμε προς την επίτευξη του στόχου αυτού.      

Έτσι την Δευτέρα 9 Μαρτίου, ημέρα που η Αιμοδοσία της Χώρας μας τιμά τη Μνήμη του πρωτεργάτη και θεμελιωτή της Αιμοδοσίας ΗΛΙΑ ΠΟΛΙΤΗ, ο Σύλλογος μας διοργανώνει Πανελλήνια Εθελοντική Αιμοδοσία και διάφορες εκδηλώσεις που σκοπό έχουν να επιβραβεύσουν τις προσπάθειες ατόμων και φορέων που αγωνίζονται για την υλοποίηση των σκοπών και στόχων του ΗΛΙΑ ΠΟΛΙΤΗ.

Το πρόγραμμα έχει ως εξής:

Δευτέρα 9 Μαρτίου 2015, στην αίθουσα τελετών του Υπουργείου Υγείας (Αριστοτέλους 17 Αθήνα).

  • 09.00 έως 19.00: εθελοντική αιμοδοσία
  • 20.00 έως      21.30:      Ομιλία για το έργο του Ηλία Πολίτη.

Βραβεύσεις ατόμων και φορέων με Κοινωνική προσφορά και σπουδαίο έργο στον Εθελοντισμό και στην Αιμοδοσία.

  • 21.30:      δεξίωση

                                                Ο Πρόεδρος
                                             Σπύρος Γραμμένος

“Ο ιατρός αιματολόγος ΗΛΙΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ (1916 - 1976 ) ήταν Δ/ντης του Κέντρου Αιμοδοσίας του Γενικού Κρατικού Νοσ/μείου Νίκαιας Πειραιώς. Εργάστηκε με πάθος και χωρίς ωράριο για να οργανώσει την αιμοδοσία στην χώρα μας και κατάφερε τόσα πολλά που ακόμα και σήμερα το έργο του θεωρείται πρωτοποριακό.

Ο Σύλλογός μας απ’ την πλευρά του σαν ελάχιστο δείγμα τιμής προς τον άξιο αυτόν ερευνητή και άνθρωπο έχει δώσει το όνομά του στον Σύλλογό μας, έχει καθιερώσει κάθε χρόνο στις 9 Μαρτίου εκτός των αιμοληψιών, εκδηλώσεις όπου γίνονται βραβεύσεις φορέων και προσώπων με μεγάλη προσφορά στον Εθελοντισμό και στην Εθελοντική Αιμοδοσία”.